تبلیغات
پزشکی - نكات مهم دوران شیردهى
 
درباره وبلاگ


سلام،هدف این وبلاگ پزشکی پاسخ دادن به سوالات و راضی نگاه داشتن شماست.ماروهم ازنظرات خود بی بهره نگذارید. باتشکر

مدیر وبلاگ : Ehsan
مطالب اخیر
نویسندگان
نظرسنجی
چه نمره ای رو به وبلاگ میدهید؟





دوشنبه 9 مرداد 1391

  1. در پژوهشهاى انجام شده ثابت شده است بهترین وكاملترین غذا براى سن ٤تا٦ماهگى شیر مادر می باشد.
  2. شیر مادر استریل است.
  3. ارزش غذایى شیر مادر از سایر شیرها بیشتر است.
     
  4. میزان اسهال در كودكی كه از شیر مادر تغذیه میكند نسبت به كودكی كه ازشیر خشك تغذیه میكند بسیار كمتر است.
  5. بیش از ٣٠٠نوع عامل ضد میكروب در شیر مادر وجود دارد كه مانع از ابتلاى كودك به اسهال و عفونتهاى تنفسى،ادرارى وعفونت گوش میانى می شود.
     
  6. از انجایى كه شیر مادر در ابتداپروتئین بیشتر ودر اخر حاوى چربى بیشتر است لذا توصیه میشود مادران نوزاد را زود از سینه جدا نكنند تا نوزاد بتواند از جربی اخر شیر نیز استفاده كرده و بنا براین وزن گیرى بهترى داشته باشد.
  7. با استفاده از شیر مادر كلیه نیازهاى كودك تامین خواهد شد بنابراین كودكى كه شیر مادر مى خورد نه چاق پفكى خواهد شد ونه لاغر خواهد ماند
  1. یكى از نكات جالب شیر مادر این است كه نوزادى كه زودتر به دنیا بیاید شیر مادرش با شیر مادرى كه به موقع بدنیا امده تفاوت زیادى دارد ونیازهاى كودك را براى رشد بیشتر تامین خواهد كرد.
  2. شیر دادن ازسینه باعث نزدیكى بیشتر مادر وكودك میشود.
  3. مكیدن سینه باعث رشد فك ودندانهاى نوزاد میشود.

نیازهاى غذایى مادر در دوران شیردهى:
بسیارى از ذخایربدن مادر در دوران باردارى توسط جنین مصرف میشود پس مادر شیرده برا ى انكه دچار عوارضى مثل پوكى استخوان ویا ریزش موها وخرابى دندانها نشود باید از میزان انرژى ومواد مورد نیاز بدن در دوران  شیر دهى اگاهى كافى داشته باشد.بسیارى از مادران شیرده به علت عدم اگاهى كافى از ترس اینكه این عوارض بیش نیاید پرخورى میكنند ولذا افزایش وزن پیدا مى كنند كه باز گشت به وزن قبل از باردارى برایشان بسیار مشكل خواهد بود.

مثلا میزان انرژى مورد نیاز براى یك مادر شیرده فقط ٥٠٠ كالرى اضافه تر از پیش ازباردارى است یعنى اگر قبل از باردارى میزان انرژى مورد نیازش ٢٠٠٠ كالرى بوده در دوران شیردهى به ٢٥٠٠ كالرى نیاز دارد.بعلاوه در دوران شیردهى ٥٠٠ كالرى هم از سوخت وساز چربیهاى ذخیره شده درباردارى تامین میشود بنابراین اگر مادر براساس میزان غذاهاى توصیه شده در این دوران غذا مصرف كند به مرور هر ماه نیم كیلو لاغر خواهد شد یعنى چاقى دوران باردارى. برطرف خواهد شد.

پروتئین مورد نیاز روزانه در دوران شیردهى فقط ١٥ گرم بیشتر از دوران قبل از باردارى است كه این مقدار مساوى است با مصرف ٣لیوان شیر در روز ١ عدد تخم مرغ ١٨٠ تا٣٠٠گرم گوشت وحبوبات.
چربى ها:
در شیر مادر مقدارى چربیهاى غیر اشباع وجود دارد كه در غدد پستان ساخته نمیشوند و لازم است از راه م اد غذایى نامین شوند پس مادر بهتر است هفته اى یك بار ماهى مصرف كند و حتما در وعده هاى غذایى از روغن زیتون استفاده نماید

املاح:
مهمترین املاح كلسیم واهن است كه كلسیم مورد نیاز را مادر میتواند از راه مصرف روزانه٣تا٤لیوان شیر كم جرب وسبزیجات داراى برگ سبز مثل اسفناج نعنا جعفرى كرفس كلم مغز بادام وبادام زمینى بدست بیاورد.پس خورشت كرفس هفته اى یك بار وهمچنین مصرف روزانه بادام وبادام زمینى توصیه مناسبى به مادر شیر ده مى باشد.
آهن از دیگر املاح مورد نیازبدن است كه اگر مادر كم خونى دارد ویا در معرض كم خونى مى باشد بایدوروزانه قرص اهن مصرف نماید از نظر مواد غذایى مادر دچار كم خونى هفته اى یك بار جگر بخورد ودر طول روز حتما از یك عدد تخم مرغ و مقدترى گوشت قرمز استفاده كند والبته گردو میز براى این مادران بسیار مفید است.

آب:
یك خانم شیرده به روزانه ٦تا٨لیوان اب یا اب میوه احتیاج دارد.ویتامین ها:روزانه ٤تا٥عدد میوه تازه وهمچنین سبزیجات تازه به شكل سالاد یا سبزى خوردن و یا سبزیجات پخته شده جهت تامین ویتامین مورد میاز شیردهى توصیه مى شود.
طبق مطالعات انجام شده كودكانى كه باشیر مادر تغذیه شده اند كمتر از كودكانى كه با شیر گاو تغذیه شده اند به دیابت وابسته به انسولین كه همان دیابت دوران نوجوانى است مبتلا میشوند همجچنین میزان ابتلا به MS نیز در كودكانى كه شیر مادر خورده اند كمتر است.

مواد غذایى كه مادر شیر ده نباید مصرف كند:
كاكائو شكلات بهتر است مصرفشان محدود شود زیرا اثر محرك روى نوزاد دارند كافئین نیز از شیر مادر رد شده واثر تحریكى روى نوزاد دارد بنابراین مادر شیر ده كمتر از ٢لیوان قهوه وكوكا در روز مصرف كند.
دم كرده هاى گیاهى:مثل چاى نعنا وگل گاوزبان باعث تهوع واستفراغ در مادر میشود وتركیبات این ن شیدنى ها وارد شیر مادر شده وهمین عوارض جانبى را در نوزاد ایجاد میكند بنابراین بهتر است در دوران شیر دهى از مصرف این نوشیدنى ها خوددارى كرد.

ادویه جات چون مصرف ادویه جات طعم شیر مادر را عوض میكند بهتر است مصرف ادویه زیاد دردوران شیردهی محدود شود.ندهاى مصنوعى به علت اینكه اثرات قندها ى مصنوعى وخوراكى هاى بدون قند هنوز ناشناخته میباشد پس بهتراست در دوران شیر دهى مصرفشان محدود شود.

 

منبع:پزشک آنلاین





نوع مطلب : زنان، 
برچسب ها : دوران شیردهی،





آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
امکانات جانبی
فروشگاه عینک آفتابی
 
 
بالای صفحه